XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЪФИНИ В МИКРОВЪЛНОВА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

понеделник, 3 октомври 2011 г.

МЪФИНИ В МИКРОВЪЛНОВА ФУРНА

       Неотдавна реших да направя проба с кексчета, изпечени в микровълновата.
Не съм особено очарована, защото станаха малко по- сухи и по- гумени, но задължително ще ги споделя с вас, защото все пак всеки е със своя вкус, което предполага, че хората, които обичат сухите сладкиши, има вероятност да ги харесат. Пекат се толкова бързо, че ако изневиделица ви дойде гост и нямате нищо под ръка ТЕ ЩЕ ВИ СПАСЯТ  И ЩЕ ВИ ИЗВАДЯТ ОТ НЕУДОБНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, В КОЕТО СТЕ :).

ПРОДУКТИ:
1 яйце
4 с. л. захар
2 с. л. олио
3 с. л. кисело мляко/ може и прясно/
2 с. л. кафе
щипка канела
2 ванилии
4 с. л. брашно
щипка сода за хляб
стафиди

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбъркайте яйцето със захарта, след това добавете олиото, млякото, ванилията, а после и брашното, в което сте размесили содата.
Прибавете и кафето, канелата  и стафидите.
Вземете форми за мъфини/ аз ползвах 4 дуралексови купички за ядки/, намажете ги с олио, набрашнете ги и разделете по равно кексовата смес в тях.
Сложете мъфините в микровълновата, настройте я на 3 минути на ІІІ/ 4- та /степен и я пуснете да изпече сладките.
Пекат се изключително бързо, но ако ви се стори, че не са изпечени/ а лесно можете да се излъжете, че  са сурови, защото при печенето те почти не променят цвета си/ - пуснете ги на още около минутка.
Изчакайте ги да поизстинат 2- 3 минути и внимателно ги извадете от формите.  
Хапнете ги като мен и моята зълва тогава  СЪС СЛЕДОБЕДНОТО  КАФЕ :)!

август 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар