XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПАРЕНА ТУРШИЯ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 12 октомври 2011 г.

ПАРЕНА ТУРШИЯ

   Винаги съм я стерилизирала, но тази година реших да я направя с фикса на д-р Йоткер.
Дъщеря ми си я поръча за ракийката през зимата в студентски град :).

ПРОДУКТИ:
зеле
червени чушки
моркови
чесън
черен пипер
бахар
/ може и дафинов лист, но аз тази година не сложих/
целина
олио
фикса на Йоткер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Зелето, чушките и морковите се режат на едри парчета.
Зелето и чушките попарвам в солена вода и оставам да се отцедят.

Във всеки буркан редя последователно  от всички зеленчуци плюс едро нарязан чесън и подправки, сипвам по 3 с. л. олио и заливам с горещия фикс, кипнат по указанията на пакетчето.
Затварям бурканите и два дни ги разклащам периодично , след което ги прибирам в мазето.

12 октомври 2011 г
......................
Днес отворихме първия буркан.
Повярвайте ми, че е много вкусна и хрупкава!

                                                                   12 ноември 2011 г


Няма коментари:

Публикуване на коментар