XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПАРЕНА ТУРШИЯ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 12 октомври 2011 г.

ПАРЕНА ТУРШИЯ

   Винаги съм я стерилизирала, но тази година реших да я направя с фикса на д-р Йоткер.
Дъщеря ми си я поръча за ракийката през зимата в студентски град :).

ПРОДУКТИ:
зеле
червени чушки
моркови
чесън
черен пипер
бахар
/ може и дафинов лист, но аз тази година не сложих/
целина
олио
фикса на Йоткер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Зелето, чушките и морковите се режат на едри парчета.
Зелето и чушките попарвам в солена вода и оставам да се отцедят.

Във всеки буркан редя последователно  от всички зеленчуци плюс едро нарязан чесън и подправки, сипвам по 3 с. л. олио и заливам с горещия фикс, кипнат по указанията на пакетчето.
Затварям бурканите и два дни ги разклащам периодично , след което ги прибирам в мазето.

12 октомври 2011 г
......................
Днес отворихме първия буркан.
Повярвайте ми, че е много вкусна и хрупкава!

                                                                   12 ноември 2011 г


Няма коментари:

Публикуване на коментар