XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ГОЗБИЦА ОТ ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ, ПЕЧЕНИ ЧУШКИ, ЧЕСЪН И КОПЪР

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 25 октомври 2011 г.

ГОЗБИЦА ОТ ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ, ПЕЧЕНИ ЧУШКИ, ЧЕСЪН И КОПЪР

   Преди няколко дни една колежка сподели рецептата и за мое учудване се получи много вкусна пърженка.
ПРОДУКТИ:
5-6 средно големи зелени домата
десетина печени чушки
1 равна ч. л. захар
сол на вкус
малко олио
3- 4 скилидки чесън
шепа нарязан копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Зелените домати сварих , обелих, нарязах на парчета и запържих в олиото, като едновременно с това ги овкусих със солта и захарта. В тях сложих за около 5 минути нарязаните печени чушки, остраних от котлона пърженката и добавих чесъна и копъра.
Ако пък си омесите и питка...... :)

22 октомври 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар