XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЯБЪЛКОВ ПАЙ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 29 октомври 2011 г.

ЯБЪЛКОВ ПАЙ

      Това е рецепта № 7 от тефтера- ветеран на Маргото.
Имам смътни спомени, че съм я преписвала от списание" Жената днес", защото другото списание, за което мама беше абонирана и получавахме на село, бе списание" Лада", но в него май нямаше кулинарна рубрика?!?!

ПРОДУКТИ:
4 яйца
1 и 1/ 2 ч. ч. захар
1 непълна ч. ч. олио
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода
1 непълна ч. ч. накълцани или нарязани орехи/ аз сложих и от двата вида/
2 ванилии
1 ч. л. канела

3 обелени и нарязани на тънки филийки ябълки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
   Разбийте много добре яйцата със захарта .
Изсипете олиото и разбъркайте.
Сложете брашното с размесената сода в него и бъркайте до гладка консистенция.
Добавете ванилията, канелата и орехите и отново разбъркайте добре.
Намаслете и набрашнете тава с диаметър не повече от 30 см.
Изсипете половината смес  и я разстелете добре.
Върху нея наредете едно до друго ябълковите резенчета и върху тях изсипете останалото тесто.
Изпечете пая в предварително загрята на 180 градуса фурна с продължителност около 40 минути.
Извадете го от фурната и веднага го наръсете обилно с пудра захар.
Нарежете и консумирайте след пълното му изстиване.

29 октомври 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар