XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПОГАЧА ЗА МОИТЕ УЧЕНИЦИ ОТ МАСЛЕНИ КИФЛИЧКИ С ШАРЕНА СОЛЧИЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 11 октомври 2011 г.

ПОГАЧА ЗА МОИТЕ УЧЕНИЦИ ОТ МАСЛЕНИ КИФЛИЧКИ С ШАРЕНА СОЛЧИЦА

Ето друг вариант на навиване на пита с шарена сол.
Направих погачата за Първия учебен ден на моите второкласници и реших да я навия така, за да има еднакво количество хлебец за всяко детенце :).

Тестото е обичайното като при другите пити с шарена сол.
Ето го  и навиването:

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месите тестото, оставате го да втаса около час, намесвате го, разделяте го на две топки, разточвате на кора, режете на триъгълници, мажете с разтопено краве масло, ръсите с шарена сол и навивате като кифлички.
Редите ги в намазана с олио тава, мажете ги с разбит жълтък и олио, оставате ги да втасат до двойно увеличение на обема им и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса- първите десетина минути така, а след това намалявате на 180, понякога и на 150 до готовност на питата.
Изваждате , мажете с олио и завивате с кърпа за около десетина минутки.


14 септември 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар