XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БЛАНШИРАНИ ЧУШКИ ЗА ПЪЛНЕНЕ ВЪВ ФРИЗЕРА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 10 октомври 2011 г.

БЛАНШИРАНИ ЧУШКИ ЗА ПЪЛНЕНЕ ВЪВ ФРИЗЕРА

Прибрахте ли си вече грижливо чушките, които ще пълните през зимата?
Време е, не отлагайте, защото още малко и ще свършат на пазарите :)!

Чушките се изтръмбушват. 
Непременно  се цепват откъм върха, за да не се спукат при готвенето.
Пускат се за около 1- 2 минути във вряща леко посолена вода.
Изваждат се  и се остават да се отцедят и охладят добре.
Нареждат се в найлонови торбички и се съхраняват във фризера.

 27 септември 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар