XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪРЖЕНИ ЧУШКИ СЪС СИРЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 15 октомври 2011 г.

ПЪРЖЕНИ ЧУШКИ СЪС СИРЕНЕ

   За кой ли път ще кажа колко много обичам постните неща... А ако пък в тях има и сиренце?!?
Предлагам ви едни много вкусни пържени чушчици, които така добре можете да си хапнете с една топла питка... :)
ПРОДУКТИ:
около 200 гр узряло сирене
десетина по- големи печени чушки- червени и зелени/ по възможност, разбира се/
3- 4 с. л. олио
    1- 2 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
магданоз
щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязаните на едри парчета печени чушки се запържват в олиото с щипка сол, добавя се брашното като се бърка непрекъснато, червения пипер и накрая сиренето.
Ястието се отстранява от котлона и се подправя с нарязания магданоз.
НАПРАВЕТЕ ГО И СИ ОБЛИЖЕТЕ ПРЪСТИТЕ! :)

септември 2011 г


Няма коментари:

Публикуване на коментар