XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАРАМЕЛИЗИРАНИ ОРЕХИ С МАСЪЛЦЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 28 октомври 2011 г.

КАРАМЕЛИЗИРАНИ ОРЕХИ С МАСЪЛЦЕ

   На 19. 10 с Димитърчо празнувахме по неговите думи " 20 години ПОД ЖЕНСКО ИГО" и се зачудих с какво мога да почерпя учениците си. Исках да е с нещо, което не хапват всеки ден.
Реших да им направя едни  МНОГО КАРАМЕЛИЗИРАНИ ОРЕХИ С МАСЪЛЦЕ .

Още ме питат кога ще им отнеса пак и май ще трябва вече у дома да садя и орехови дръвчета...

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:Карамелизирайте захар с малко вода и краве масло, но не до кафяв цвят, а до бледо златист, отстранете я от котлона и в горещия карамел пуснете почистените орехови ядки. Разбъркайте бързо и изсипете върху повърхност, намазана с олио. Разделете ги, за да не останат слепени и консумирайте след пълното им охлаждане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар