XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КРЕНВИРШКИ С ЯЙЧЕНО- СИРЕНЕНА ПЛЪНКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 6 октомври 2011 г.

КРЕНВИРШКИ С ЯЙЧЕНО- СИРЕНЕНА ПЛЪНКА


  Тези изключително вкусни кренвиршки знам от преди десетина години.
Тогава купувах редовно кулинарното списание" Вкусотии в чинии" и го харесвах много, защото в него намирах много достъпни и вкусни рецепти.
Получават се 9 броя от :
половин пакет кори " Фамилия"
 5 яйца
 250 гр сирене
 4 кренвирша и половина
 около 1 ч. ч. олио/ масло, маргарин/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
 Разрежете кренвиршите на две на дълго и после пак на две/ напречно/. Вземете една кора, намажете я с мазнина/ аз ползвах олио/, наръсете с малко от яйчено- сиренената смес, поставете две парчета кренвирши от двете къси страни на кората.
Загърнете навътре дългите и страни така, че да покриете добре кренвиршите.
Отново намажете с мазнина и навивайте навътре двете страни точно от там, където са кренвиршите.

Полученото улейче напълнете с част от солената смес, поръсете с любима подправка / аз поръсих с чубрица/, намажете баничката с жълтък и олио и изпечете в предварително нагорещена на 180 градуса фурна до готовност.
Истински вкусни са, повярвайте!


ЗАБЕЛЕЖКА:
Не съм пробвала да навивам баничките с по две кори.
 Правя ги с по една, защото такава е рецептата, но половината от пакета с корите хартисва.
 Ако реша да ги използвам всичките ще са ми необходими 10 яйца и 500 гр сирене.
Златни ще да са тези банички! :)

4 коментара:

  1. Много интересни неща измисляте, радвам се че Ви открих. Благодаря за интересните рецепти.

    ОтговорИзтриване
  2. Старая се, Карола! Благодаря Ви и аз! Да ви е сладко! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Така е, Албена, но трябва да забравим за " полезността на кренвиршите" :).

    ОтговорИзтриване