XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПАЛАЧИНКА НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 13 октомври 2011 г.

ПАЛАЧИНКА НА ФУРНА

      Винаги съм правила успешните си палачинки на тиган, но сега пък рекох да опитам и така.
Тази палачинка става дебела и е по- трудна за навиване и стягане, но пък е ефектна за предястие.

Ето го и комбинирания вариант:

ПРОДУКТИ за ПЕЧЕНАТА ПАЛАЧИНКА:
3 яйца
120 гр брашно
300 мл прясно мляко
щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват с млякото и брашното и сместа се изсипва върху хартия за печене.
Самата палачинка се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Аз я изпекох и я извадих.
Сложих я върху фолио за печене и я завих на руло.
Оставих я да изстине навита по този начин, след което лекичко я развих и я намазах с пълнежа.

В случая той бе от :
извара
кисели краставички
пушен колбас
чесън
Отново я навих на руло и я нарязах на парчетата, които виждате.
Подредих в комбинация с дойно навитите палачинки на тиган със същия пълнеж.
Рецептата за тях ще намерите в ПАЛАЧИНКИ :).

 Червенобрежки есенен панаир  2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар