XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЕЛНИШКИ КАТЪК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 26 октомври 2011 г.

МЕЛНИШКИ КАТЪК

Ето още една любима рецепта от тефтера- ветеран.
Нея преди доста години я сподели Иван Звездев в едно от предаванията си.
Направете си и вие МЕЛНИШКИ КАТЪК.
От вас се иска само да си изцедите 2 кофички хубаво кисело мляко, да настържете около 100 гр сирене, да разтопите 2- 3 с. л. краве масло, да счукате 2- 3 скилидки чесън, да объркате всичко това , да го посолите, ако е необходимо, да го подредите и украсите в чиния за салата и ... да го изконсумирате с добавката на домашна сварена/ препечена/ в казанче :).


23 октомври 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар