XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКО С ГЪБИ И МАСЛО В ЛЕК ЧЕСНОВ СОС

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 18 октомври 2011 г.

ПИЛЕШКО С ГЪБИ И МАСЛО В ЛЕК ЧЕСНОВ СОС

   Вкусна стана и тази комбинация между месо, гъби " и пореден" сос.

ПРОДУКТИ:
1 домашно пиле
500 гр гъби
3- 4 с. л. олио за задушаване на гъбите
3- 4 с. л. за соса
около 30 гр краве масло
3- 4 лъжици брашно
2 с. л. кисело мляко
сол на вкус
чесън на вкус
черен пипер
целина
бульонът, в който сте сварили пилето

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварете пилето в солена вода, обезкостете го, изчистете  го от кожата и го накъсайте на малки парчета.
Обелете и нарежете на филийки гъбите и ги задушете в олио и малко сол.
Задушавайте  и бъркайте, докато започнат да се пържат.
Овкусете ги с малко чесън.
Запържете добре брашното в олио, отново посолете малко, наливайте от бульона и бъркайте непрекъснато. След като достигнете желаната гъстота на соса, сложете в него гъбите и месото, разбитото кисело мляко и оставете всичко това да поври заедно няколко минути като не забравяте пак да бъркате манджата :).
Овкусете с още чесън и черен пипер, наръсете с нарязана прясна целина и отстранете от огъня.
Сложете маслото на пърченца и разбъркайте добре.
Сервирайте блюдото с подходящо питие! :)

16 октомври 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар