XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЛЯСКА С ПРАЗ ЛУК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 24 октомври 2011 г.

ПЛЯСКА С ПРАЗ ЛУК

Преди няколко години, още в началото на своята кариера фолк певицата Цветелина сподели една много проста, а в същото време много вкусна рецепта за любителите на царевичното брашно.
Предлагам ви нейната ПЛЯСКА С ПРАЗ ЛУК
ПРОДУКТИ:
2 средно големи стръка изчистен праз / около 300 гр/
около 100 мл олио
1 равна ч. л. сол
2 ч. ч. царевично брашно
2 яйца
1 коф. кис. мляко
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изчистеният праз се нарязва на малки парченца и се запържва в олиото и щипка сол. След като поомекне се отстранява от котлона и веднага в него се изсипва царевичното брашно и се разбърква, за да омекне.
 В купа разбивате яйцата с останалата сол, изсипвате млякото и разбърквате и накрая прибавяте при непрекъснато бъркане бялото брашно, като в него сте размесили содата.
Сместа става като за кекс.

Изсипвате сместа в намазана с олио и набрашнена тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса докато пляската хване лек загар.
Изваждате, оставяте я малко да изстине, режете и поднасяте с каквото пожелаете.
Ние я хапнахме с кренвирш и шарена сол :). 

17 октомври 2011 г



 

1 коментар: