XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ИМПРОВИЗАЦИЯ НА "ЗАБРАВЕНИТЕ" СЛАДКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 20 октомври 2011 г.

ИМПРОВИЗАЦИЯ НА "ЗАБРАВЕНИТЕ" СЛАДКИ

   Моите сладки също са забравени, но не са точно по дадената рецепта/ в смисъл, че не спазих количеството на показаните продукти, а сложих толкова, колкото имах и каквото имах :). Просто правих един сладкиш и ми останаха продукти, които реших да оползотворя, а не да ги изхвърля.

Въпросните сладки знам от Албена Йончева / съученичка на моята сестра/ след което се разрових в нета и навсякъде срещнах една и съща рецепта, а тя е:

ПРОДУКТИ:
 2- 3 белтъка/ зависи от големината на яйцата/
100- 120 гр. захар/ с кафява са по- здравословни/
120 гр. орехи
  не повече от 120 гр. шоколад/ нека да е натурален/

2- 3 ванилии

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
 
Включете фурната на 180º!
Разбийте белтъците на сняг с щипка сол. Постепенно добавете захарта като не спирате да разбивате до получаване на хубава еднородна смес.
Нарежете орехите и шоколада на парчета и леко ги разбъркайте с белтъците. Отново с леко разбъркване добавете и ванилията.
Покрийте с хартия за печене тава и с  лъжица сипвайте купчинки от белтъчната смес на разстояние поне 2 см. Колкото са по- неопределени на форма, толкова по- оригинални ще са те.

Преди да сложите сладките да се пекат, трябва ДА ИЗКЛЮЧИТЕ ПЕЧКАТА! :)
ИЗКЛЮЧВАТЕ ПЕЧКАТА,  БЪРЗО СЛАГАТЕ ТАВАТА, ЗАТВАРЯТЕ ФУРНАТА И... ГИ ЗАБРАВЯТЕ ПОНЕ 3- 4 ЧАСА БЕЗ ДА  ОТВАРЯТЕ ФУРНАТА  И ПИПАТЕ СЛАДКИТЕ.
Даже можете да направите процедурата вечерта преди да легнете и сутринта, когато се събудите, вие ще имате сладки за кафето :).

септември  2011 г 

Няма коментари:

Публикуване на коментар