ПРОДУКТИ:
бяло пилешко месо
сол
яйца и брашно за паниране
За соса:
1 майонеза " Краси"
3- 4 с. л. кисело мляко
чесън, сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете месото на по- едри парчета, обезкостете го, сварете го в солена вода до готовност,/ аз го варя 30 минути в тенджерата под налягане/ оставете го да се изцеди, топете всяко парче в панировката, която ще направите от 3- 4 яйца, разбити със сол и брашно до получаване на нормална за паниране смес.
Топете месото в панировката, изпържете го до бледо златисто и го подредете в чиния.
Залейте с майонезено- чесновия сос и поднесете с бяло вино :).
август 2011 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар