XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАРИНОВАНИ ЛЮТИ ПИПЕРЧИЦИ С ХРЯН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 6 октомври 2011 г.

МАРИНОВАНИ ЛЮТИ ПИПЕРЧИЦИ С ХРЯН

Това е нов експеримент.
Не съм ги правила така, но отдавна се спирам на този начин на консервиране.
Рецептата е от една моя много стара книга настолна книга " Домашно консервиране".
Нареждате пиперчиците в бурканите.
 Във всеки буркан пускате нарязан на ситно хрян/ корени/, целина , магданоз, 2- 3 вишневи листа и заливате с преварена и изстинала саламура, която се приготвя от вода, сол и оцет.
На 1 кг чушленца сложих :
700 мл вода
40 гр сол
50 мл оцет
Ферментацията трае около 10- 12 дни, след което е готова за консумация.
Съхранявайте на хладно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар