Това " дупе на негърче" го имам от един брой на списание " Вкусотии в чинии" от 2007 година.
Подобно е на другото Негърче, но не съвсем.
При Негърчето се усеща шоколадът в заливката и глазурата, а тук усещанията са какаови заради многото какао в самия блат.
ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 и 1/ 2 ч.ч захар
1 ч.ч кисело мляко
2/ 3 ч.ч олио
1 ч. л. сода
3 ванилии
2 ч.ч брашно
5 с. л. какао
ЗА СИРОПА:
300 мл. вода
1/2 пакет краве масло
10 равни с.л захар
1 равна ч. лъж. канела
ЗА ГРАЗУРАТА:
1 шоколад/ 100 гр/, разтопен с малко олио и краве масло.
АРАНЖИРАНЕ:
За него идеята бе моя.
Сложих два цвята шоколадови пръчици- бели и кафяви и половинки шоко стафиди.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От изброените продукти се бърка смес, която се изпича в предварително нагорещена фурна на 180 градуса. Самото печене трае около 30- 40 минути. Блатът трябва задължително да изстине напълно. Сварява се сиропът и с него се сиропира сладкиша. След вяколко минути се залива с разтопения шоколад, но побързайте, защото се стяга много бързо.
Отгоре гарнирайте по желание.
Сложете в хладилник за няколко часа, за да се стегне добре глазурата и да изстине самия сладкиш, нарежете на пастички и сервирайте :).
17 октомври 2011 г
изглежда много вкусно
ОтговорИзтриванекато бях малка правихме нещо подобно,но вече не си спомням
ще го направя някой ден и знам ,че ще ми хареса,като всичко което съм направила по твоя рецепта
лека вечер и прегръдка