XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БРАУНИ С ИЗВАРА И ВИШНИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 29 октомври 2011 г.

БРАУНИ С ИЗВАРА И ВИШНИ

    Това е втората рецепта, която ползвам от Елза Стоянова и която излезе доста сполучлива.
Сладкишът стана много вкусен и невероятно контрастен, но поради лошата снимачна техника, с която разполагах в деня, в който го правих, изгледът стана калпав.
Направих брауните специално за имения ден на моя любим съпруг Митко, който празнува на ДИМИТРОВДЕН с пожелания да е здрав и винаги толкова човечен! :)


ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:
100 гр шоколад
120 гр краве масло
150 гр захар
2 яйца
150 гр брашно
1 ч. л. бакпулвер
от себе си добавих и 2 ванилии 
Шоколадът се разтопява на водна баня с маслото.
Яйцата се разбиват със захарта и към тях се прибавя брашното с бакпулвера, след което и шоколадът.

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:
300 гр извара
2 яйца
1 к. ч. захар
2 с. л. кокосови стърготини/ аз сложих двойна доза/
 1 ванилия 
 вишни / ползвах цели вишни от домашно сладко/

Всичко се разбърква до еднородна смес.

НАЧИН НА РЕДЕНЕ НА СЛАДКИША:
 В намаслена тавичка се излива половината от тестената смес.
Върху нея леко се разстила кремът.
Отгоре се  набождат / нареждат/ вишните.

 Върху тях се изсипва останалата част от тестото. 
Сладкишът се пече в предварително загрята  на 180 градуса фурна около 30 мин.
Нарязва се след като е напълно изстинал.

26 октомври 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар