Имам смътни спомени, че съм я преписвала от списание" Жената днес", защото другото списание, за което мама беше абонирана и получавахме на село, бе списание" Лада", но в него май нямаше кулинарна рубрика?!?!
ПРОДУКТИ:
4 яйца
1 и 1/ 2 ч. ч. захар
1 непълна ч. ч. олио
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода
1 непълна ч. ч. накълцани или нарязани орехи/ аз сложих и от двата вида/
2 ванилии
1 ч. л. канела
3 обелени и нарязани на тънки филийки ябълки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте много добре яйцата със захарта .
Изсипете олиото и разбъркайте.
Сложете брашното с размесената сода в него и бъркайте до гладка консистенция.
Добавете ванилията, канелата и орехите и отново разбъркайте добре.
Намаслете и набрашнете тава с диаметър не повече от 30 см.
Изсипете половината смес и я разстелете добре.
Върху нея наредете едно до друго ябълковите резенчета и върху тях изсипете останалото тесто.
Изпечете пая в предварително загрята на 180 градуса фурна с продължителност около 40 минути.
Извадете го от фурната и веднага го наръсете обилно с пудра захар.
Нарежете и консумирайте след пълното му изстиване.
29 октомври 2011 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар