XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: РЯЗАНА ТУРШИЙКА ПО РЕЦЕПТАТА НА КИСЕЛИТЕ КРАСТАВИЧКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 8 октомври 2011 г.

РЯЗАНА ТУРШИЙКА ПО РЕЦЕПТАТА НА КИСЕЛИТЕ КРАСТАВИЧКИ

    Направих 4 буркана за проба.
За този вариант  ме подсети една майка на дете от моя клас и вероятно има право като каза, че в тяхното семейство не дочакват тази туршийка да втаса :).
Нарязах зеленчуците / ЗЕЛЕ, МОРКОВИ, ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ, КРАСТАВИЧКИ/ и ги притъпках в буркани като на едните добавих листа целина, а на другите- нарязан копър / като за проба тази година/.
Налях вода в бурканите/ за да премеря количеството и/, изсипах я обратно в тенджера , сложих я да кипне и за 1 буркан си определих оцет до резката, 1 с. л. сол и 2 с. л. захар.
Сложих тези неща във водата, оставих всичко да кипне, отстраних от котлона  и в горещата марината изсипах пакетче с натриев бензоат на д- р Йоткер.
Залях зеленчуците с горещата смес и затворих добре капачките.

8 октомври 2011 г

1 коментар:

  1. Аз правя туршията със същото- оцет до резката, 1 с.л. сол, 2 с.л. захар и 2 Ацетизала,доливам с вода и зтварям с капачка,2-3 дни обръщам буркана и след седмица е готова

    ОтговорИзтриване