XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАСЛЕНО- КОКОСОВИ БИСКВИТКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 26 октомври 2011 г.

МАСЛЕНО- КОКОСОВИ БИСКВИТКИ


Направих ги по идеята на Петя Цанкова, но вместо маргарин сложих краве масло. Незаменим е вкусът на сладките изкушения, когато те са приготвени с масълце и затова направих и тях така.
Намалих и грамажа на кокосовите стърготини, за да не станат бисквитките много ронливи и добавих ванилия от себе си за по- добър аромат J.


ПРОДУКТИ :
100 гр краве масло
½ ч.ч. захар
1 яйце
1 ½ ч.л. бакпулвер
3 ванилии/ като добавка от мен/
1 ч.ч. кокосови стърготини / аз сложих непълна чаша- 70 гр/
1 и ½ ч.ч. брашно

½ белтък с 1 ч.л. вода за намазване / по желание/
 около 10 гр кокосови стърготини за наръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маслото, захарта и яйцето разбих с миксера на пухкав крем.
 Прибавих кокосовите стърготини и ванилиите и разбърках.
След тях добавих и половината брашно, размесено с бакпулвера, след което спрях миксера. Добавих и останалото брашно и започнах да бъркам с ръка. Тестото стана меко и леко лепкаво, но достатъчно гъсто, за да може да се „ моделира”.
Оформих топчета колкото малък орех.
 Наредих ги на разстояние в застлана с хартия за печене тава.
Приплеснах ги леко с помощта на вилица, която остави  красив отпечатък върху тях.

Получиха се 35 броя.
Така оформените бисквитки намазах с разбития с вода белтък и ги наръсих с кокосови стърготини.
Забележка: Оставих  няколко от бисквитките ненамазани и непоръсени, за да видя каква ще е разликата. Станаха също много вкусни, даже бях доволна, че от тях не се сипеха стърготини по време на консумиранетоJ.
Изпекох ги в предварително загрята фурна на 160 градуса за  около 15- 20 мин.
Трябва да останат почти  бели, а отдолу- леко запечени.
Моля ви, наблюдавайте ги и не ги препичайте!
Тези кокосови бисквитки са много вкусни и изключително подходящи за кафето :).

21 октомври 2011 г

1 коментар: