XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 10 септември 2011 г.

МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ

    Правя го всяка есен, тъй като го използвам за слепване на дребни сладки, за намазване на рула, за сладкиши, в които се слага мармалад... Иска ми се да си направя и с орехи, но съм убедена, че моите хора няма да го ядат и затова го приготвям по традиционния начин :).
Ще го покажа така, както аз го правя:

ПРОДУКТИ: 
плод: захар - 2 : 1 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязах на половинки 2 кг сливи.

Смлях ги през  ситната решетка на машинката за мелене на месо и понеже на 1 кг сливи добавям 500 гр захар, в случая на тези сливи сложих 1 кг.
 Без вода!
Разбърках добре сместа и я сложих във фурната на максимална температура.
Пекох мармалада до получаване на желаната  гъстота/ с няколко разбърквания/, но накрая не му сложих лимонена киселина, защото сливите / ПОНЕ ПРИ МЕН/ никога не са се захаросвали.
Оставих го да изстине и го насипах в бурканчета.

Стерилизират се само за капачката :).

10 септември 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар