XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЧУШКИ С ЖЪЛТ ДОМАТЕН СОС

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 25 септември 2011 г.

ЧУШКИ С ЖЪЛТ ДОМАТЕН СОС

Сосът е такъв, защото е от жълти домати :).

ПРОДУКТИ:
домати
чушки- червени и зелени
сол
олио
захар
чесън- по желание
магданоз
черен пипер
дафинов лист- по желание
/ Количеството и съотношението между домати и чушки е по желание/.
Подправките нека да бъдат по ваш вкус и преценка.

НАЧИН НАПРИГОТВЯНЕ:
Доматите се мелят с машинката , която маха люспите и семките.
Полученият сок се слага да се извари наполовина. Посолете го, добавете му захар и олио, за да се овкуси и запържи. Сложете черния пипер и дафиновия лист/ ако обичате тази подправка/.
Нарежете чушките на кръгчета.
 Пуснете ги в горещия доматен сос за не повече от 5 минути.
Отстранете от огъня и наръсете с нарязания магданоз.
Оставете да поизстине и налейте апетитката в бурканчета.
По желание във всяко едно бурканче можете да сложите по 2- 3 цели скилидки чесън.
Стерилизирайте 10 минути.

август 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар