XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАРТОФЕНА ЯХНИЯ С КЮФТЕТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 24 септември 2011 г.

КАРТОФЕНА ЯХНИЯ С КЮФТЕТА

Имах идея да правя мусака, но понеже не сме и особени фенове реших, че ще направя нещо с картофи и кайма, но в друг вид.
Публикувах рецептата в едната кулинарна група и една от кулинарките каза, че това са кюфтета по Чирпански при което изгледах клипа на Иван Звездев с тази рецепта и видях, че моята гозба не е такава. Прилича, да, но не съвсем.



Та, ето как я сготвих аз:



ПРОДУКТИ:



За кюфтетата:

700 гр кайма

1 глава кромид лук

1 яйце

50 гр ориз

сол

чубрица

черен пипер

брашно за овалване на кюфтетата



За яхнията:

около 1 кг картофи

2 по- големи глави кромид лук

3 чушки

2 домата

1 морков

2/ 3 ч. ч. олио

сол

1 ч. л. червен пипер

1 ч. л. чубрица

1 непълна ч. л. черен пипер

6-7 зърна бахар

2 дафинови листа

2 с. л. брашно

бульон

пресен магданоз



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

От каймата и изброените продукти/ оризът бе сварен/ направих смес за кюфтета, които потопих в брашно и сварих в продължение на около 20 минути в кипяща солена вода.

Извадих ги да се отцедят.



В дълбока тенджера запържих нарязаните лук, чушки и моркови в посоченото количество олио, после налях малко от бульона, в който сварих кюфтетата.


Добавих червения пипер и доматите и задуших зеленчуците малко.

Сложих обелените и нарязани на по- едро картофи, сипах всичкия останал бульон, посолих на вкус, сложих подправките за яхнията и оставих да къкри на умерен огън до готовност на ястието. Накрая сгъстих манджата с размитото в малко вода брашно, пуснах в нея и кюфтетата, подправих с пресен магданоз и сервирах.

Получи се интересна и вкусна гозбица :).






20 септември 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар