XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗАДУШЕНА РИБА С БЯЛО ВИНО, ЧЕСЪН И ДЕВЕСИЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

петък, 23 септември 2011 г.

ЗАДУШЕНА РИБА С БЯЛО ВИНО, ЧЕСЪН И ДЕВЕСИЛ

    Това е риба Таранка/ Костур/, която имах във фризера и понеже ми омръзна да я ядем само пържена реших, че ще я задуша в тенджерата под налягане с бяло вино.
Мислих какво още да сложа и измислих:


ПРОДУКТИ:
500 гр напълно изчистена и осолена риба
3 средно големи глави кромид лук
няколко скилидки чесън
1 каф. чаша бяло вино
1 каф. чаша олио
1/ 2 каф. ч. оцет
няколко стръкчета пресен девесил
около 20 зрънца черен пипер
6- 7 зърна бахар
2 дафинови листа
щипка лимонена киселина
1 ч. л.чубрица
вода


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
    Нарязах рибата на по- големи парчета, осолих я и започнах да я редя в намазаната с олио тенджера под налягане- риба, нарязан лук на едро, подправки, отново риба, пак лук  и накрая подправки.
 Посолих я малко със сол. Полях я с олиото и оцета и долях толкова количество вода, че да покрие рибата изцяло.

Варих я в продължение на 1 час на много бавен огън.
Сервирах я с бяло винце :).

20 септември 2011 г



Няма коментари:

Публикуване на коментар