XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БЪРКАНИ МЕКИЦИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 13 септември 2011 г.

БЪРКАНИ МЕКИЦИ

   Това са прословутите  МЕКИЦИ, заради които някога чичото на мъжа ми си е взел стринка за булка, защото тя му била обещала, че ще му ги бърка редовно, но ... уви- НЯМААААА :).
Тази сутрин реших да изненадам Миташки и му спретнах тези, та поне той да похапне от тях. Като ще са мекици, нека да са бъркани, че ми се наду главата да слушам как на мъжете жените им правили, а аз неее... :(
Между другото със стринка сме от едно село и чичо само чака да се издъня и да каже на Мити: " Казах ли ти, чичов, от Лепица жена да не си вземаш!?! :)"
Да, ама аз мога да бъркаааммммм :)!!!

Тестото не се меси, а се бърка.
Слагат се:
 1 компотен буркан с брашно
40 гр жива мая
 1 с. л. сол
 1 с. л. захар
 1 ч. ч. хладка вода.
Това са основните съставки, но аз добавих и 2 с. л. кисело мляко/ напоследък го слагам в почти всяко тесто/.
Всичко се бърка с дървена лъжица и се оставя 1 час докато втаса добре.
Вече е втасало.
Разбъркайте го отново добре, късайте с блажни ръце, разтегляйте бързичко парчето тесто до получаване на мекичка и го пуснете в горещо олио. Изпържете ги до приятен загар.
Това е.
Количеството, което съм снимала, е от 1/ 2 доза.

11 септември 2011 г

1 коментар: