XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЛАДКО ОТ ЦЕЛИ СМОКИНИ, ПОЛОВИНКИ СЛИВИ, ОРЕХИ И КАНЕЛА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 24 септември 2011 г.

СЛАДКО ОТ ЦЕЛИ СМОКИНИ, ПОЛОВИНКИ СЛИВИ, ОРЕХИ И КАНЕЛА

        Мислех си, че половинките сливи ще останат здрави по време на варенето, но НЕ, защото не ги потопих във варов разтвор.
Получи се вкусно сладко при тази комбинация, с много сосче, макар и не с цели плодчета :)
Общото количество на смокините и сливите беше към 2 кг, а захарта- 1 кг.
Смокините ги сложих цели като предварително ги попарих за 5 минути в гореща, но не вряла вода. Сливите ги разрязах на две, но не по дължина. Сложих захарта и четвъртинки орехови ядки " на око" , малко канела за вкус, разбърках всичко и започнах да варя на котлона при периодично разбъркване. Накрая сложих 1 каф. лъжичка лимонена киселина, оставих готовото сладко да се охлади и го насипах в бурканчета, които стерилизирах 5 минути.
Между другото КАНЕЛА В СЛАДКО СЛОЖИХ ЗА ПЪРВИ ПЪТ И МИ ХАРЕСА :).

17 септември 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар