XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ ФРАНЗЕЛКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 23 септември 2011 г.

ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ ФРАНЗЕЛКИ

         Стремя се да ям здравословен хляб, макар и рядко да използвам такъв.
Днес замесих тези пълнозърнести франзелки.

ПРОДУКТИ:
500 гр пълнозърнесто пшенично- ръжено брашно
10 гр суха мая
1 равна с. л. сол
около 300 мл  хладка вода
олио за намазване на суровите франзели и тавата
маргарин за намазване на изпечените хлебчета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
   Смесих маята с брашното на сухо.
Добавих солта и водата и замесих тесто, което оставих около 1 час да втаса.
Отново намесих тестото и го разделих на 3 топки. Всяка една от тях разточих леко и навих на руло.
Намазах тава с олио и подредих хлебчетата в нея. Намазах и тях с олио.

  Изпекох ги в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 минути и след това на 180 градуса до пълна готовност.
  Извадих ги от фурната, сложих ги върху кърпа, намазах ги с маргарин и ги завих докато поизстинаха.

Получиха се хем красиви, хем здравословни франзелки :).


23 септември 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар