XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ В ДОМАТЕНО- ЧЕСНОВ СОС

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 16 септември 2011 г.

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ В ДОМАТЕНО- ЧЕСНОВ СОС

          Днес на фона на всички положителни емоции в училище, свързани с откриването на новата учебна година и после умората, която отведнъж ме споходи реших, че ще пълня чушки. Да, но пусто като съм свикнала все нещо да променям, за да видя какво ще се получи... мислих и измислих.
Казах си: " Ще ги направя с някакъв импровизиран доматен сос..."


ПРОДУКТИ:

Пълнеж:
около 700 гр кайма/ в случая домашна/
1 глава кромид лук
1 яйце
50 гр суров ориз
малко сол
черен пипер
кимион
чубрица
1 ч. л. червен пипер

10 чушки- червени и зелени
малко олио

За соса:
3- 4 домата
бульонът , който се получава при печенето на чушките
2- 3 с. л. брашно
черен пипер
чубрица
джоджен
босилек

 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата омесих с посочените компоненти.


С нея напълних чушките, на които направих предварителен разрез от към върха, за да не се спукат по време на готвенето.
Потопих ги в брашно, наредих ги ядна срещу друга в тавата, в която бях сипала малко олио, посолих ги и ги залях с вода , докато потънаха.

Изпекох ги на около 200 градуса, като ги обърнах и на другата страна, но вече изсипах бульона и те продължиха да си се пекат " на масълце" до готовност.
В тенджера сложих нарязаните на дребно домати, добавих им сол  и  малко захар на вкус и ги изварявах до омекване, след което започнах да изсипвам полека от бульона. Оставих соса да ври още малко, сложих му размитото в студена вода брашно иподправките  и го оставих да ври още 10 минути докато придоби еднородна консистенция, добавих му чесън  и магданоз и го отстраних от котлона. :).

Взех изпечените вече чушки и ги напусках в тенджерата със соса.
Поръсих с още малко магданоз за красота и сервирах :).


 


Няма коментари:

Публикуване на коментар