XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ГОЛЯМО КЮФТЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

сряда, 14 септември 2011 г.

ГОЛЯМО КЮФТЕ

     Това кюфте го видях от няколко жени в готварските групи и го направих. Хареса се на всички ни, даже и две гостенчета гощавах от него :).
ПРОДУКТИ:
-около 700 гр кайма/ аз използвах домашна/
-стандартните компоненти за каймата, че да стане като за пържени кюфтета
-250 гр пресни гъби, копър, чесън, краве масло
-3- 4 кисели краставички
-около 500 гр картофи, 1 каф. ч. прясно мляко, 2- 3 с. л. краве масло
- около 100 гр кашкавал
ПРИГОТВЯНЕ:
   Омесих  каймата както вече споменах като за пържени кюфтета- с лук, яйце, накиснат хляб, подправки...
Намазах една тава с олио и в нея разстлах готовата месна смес.
Изпекох кюфтето на 180 градуса почти до готовност, извадих го, върху него наредих нарязаните кисели краставички, а после и задушените гъби в масло, с копър и  чесън .
Върху всичко това разстлах картофено пюре, което приготвих с краве масло и прясно мляко.
Най- отгоре наръсих настъргания кашкавал и отново сложих кюфтето във фурната .
Оставих го да се пече във фурната на 150 градуса докато получи приятен златен загар. 
Ето го вече и в разрез.
Заповядайте парченце от него! :)
Опитайте го, много е вкусно! :)

август 2011 г

7 коментара:

  1. Ще го пробвам, но може ли да Ви помоля да пишете ако ви е удобно, размера на тавата в която правите нещата?! Ще съм Ви много благодарна.

    ОтговорИзтриване
  2. 25 см е, Карола. От по- малките е, за да има височина кюфтето .

    ОтговорИзтриване
  3. Много благодаря за рецептата, направих я и в къщи много я харесаха.

    ОтговорИзтриване
  4. За нищо, Карола! При толкова материал и ако пък и качествен, просто няма как да не го харесат този кюфтак :).Заповядай отново! :)

    ОтговорИзтриване
  5. mila mnogo ti blagodarq za receptata mnogo e vkusno dai nqkoq nova recepta

    ОтговорИзтриване
  6. Съблазнително, наистина много вкусно се получи!Благодаря!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Много се радвам, Лидия. Благодаря ти! :)

    ОтговорИзтриване