XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БЪРЗИ ШНИЦЕЛИ С КАЙМА И КАРТОФ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 24 юли 2011 г.

БЪРЗИ ШНИЦЕЛИ С КАЙМА И КАРТОФ

Рецепти за шницели... БОЛ.
В годините ги правих ту така, ту иначе... Накрая взех, че си направих една сборна рецептичка за тях. Тя пък взе, че излезе много сполучлива.
 По нея шницелчетата стават сочни и пухкави. 
Не ги овалвам в яйца, всичко слагам вътре в каймата. Даже слагам и картоф за плътност.
Бърза работа за бързати хора като мен.
ПРОДУКТИ: 
500 г кайма
1 картоф 
1 по- малка  глава настърган кромид лук
3 яйца / едното не се вижда на снимката :) /
1 с. л. кисело мляко
1 каф. ч. брашно
 1 каф. ч. вода
1 равна каф. л. сода за хляб
 Подправки: 
черен пипер, чубрица, кимион, сол на вкус
Понякога добавям и нарязан магданоз.
Съвсем спокойно можете да подмените подправките така, както ви подскаже вашият вкус.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
  Смесете всичко заедно и омесете / разбъркайте/ добре, за да не остане каймата на бучици.
Гребвайте с по- голяма лъжица от сместа и разстилайте с нейна помощ в нагорещено олио. 
Изпържете от двете страни на умерен огън и гарнирайте по желание.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар