XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЛАДКО ОТ ЦЕЛИ ВИШНИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 28 юли 2011 г.

СЛАДКО ОТ ЦЕЛИ ВИШНИ

На 1 кг плод вишни слагам около 800 гр захар.
Слагам вишните, захарта  и 1 ч. ч. вода / за 1 доза/  в каравана или дълбока тава и ги варя, докато сладкото започне " да пише " в чинията, т. е- да оставя диря след като прекарам  лъжица през него.
Внимавам да не го преваря, за да не стане на гума. Когато е горещо, то подлъгва, затова-сипвам в чинийка и  изчаквам да се охлади.
Малко преди да го отстраня от котлона, задължително му слагам мъничко лимонтузу/ на върха на ножа/. Така се процедира, за да не се захароса.
Уточнение:
 Не изваждам костилките от плодчетата и обикновено тези вишнички ги използвам за украса на сладкиши, торти, сладолед...


Като се свари сладкото го наливам в сухи бурканчета, но не топло затваряне, а чрез стерилизация за 5 минути за затваряне на капачката. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар