XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДОМАШНА НАДЕНИЦА ОТ КОНСКО МЕСО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 29 юли 2011 г.

ДОМАШНА НАДЕНИЦА ОТ КОНСКО МЕСО

 Това е едно истинско и прекрасно ДОМАШНО ПРИГОТВЕНО МЕЗЕ ЗА ДОМАШНО ЧЕРВЕНО ВИНЦЕЕЕ......

 Мислила съм, че конското месо не е вкусно, че не е полезно, че е гадно и неприятно, но.... съвсем не било така. Оказа се, че то е поредният деликатес на чужденците. И като се замислите С КАКВО СЕ ХРАНИ КОНЯТ!?! Конят е изключително чисто животно на тема ХРАНА. Та... миналата зима на съпруга ми един познат  ни доставяше по 5- 10 кг прясно месо от младо конче, което ние носехме на майстор- колбасар и той ни го правеше на наденица с добавка на сланина и подправки. Аз лично останах очарована, а покрай мен  много наши приятели и моят баща започнаха да чакат с нетърпение и все да питат" Кога ще има от нашето месо?!?"
Ако знаете колко е хубаво винаги да имаш под ръка истинска мръвка... :)
Кеф ти да я печеш сурова, кеф ти да я поизсушиш ...


Няма коментари:

Публикуване на коментар