XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЪЖКА САЛАТА ЗА ДВЕ ЖЕНИ :)

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 24 юли 2011 г.

МЪЖКА САЛАТА ЗА ДВЕ ЖЕНИ :)

А защо ли се нарича така?
Защото една вечер на гости ми дойде една моя приятелка, с която така сладко си пийнахме ракийца и много успешно се справихме с тази МЪЖКА / огромна/  салата... 


Продукти: 
2 големи домата
1 голяма краставица
3 печени пиперки
3 сварени яйца
100 гр кашкавал
300 гр пилешка шунка
100 гр сладка царевица
100 гр сирене
1 глава воден лук
100 гр маслини
половин кутийка майонеза
2 супени лъжици кисело мляко
черен пипер
сол
оцет
олио
магданоз

Начин на приготвяне: 
     Нарежете доматите, краставицата, пиперките, лука, кашкавала, яйцата, шунката / от нея оставете и за украса на салатата/. Наредете ги в последователност в каквато вие предпочитате. Разхвърляйте безразборно царевицата и маслините, като заделите малко от царевицата / също за украса/. Овкусете с малко сол, оцет и олио. Разбъркайте майонезата с киселото мляко и полейте салатата. Рендосайте сиренето, наредете останалата шунка и украсете с царевицата и нарязания магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар