XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: Сладкиш ШОКОЛАДОВ ЕЛИКСИР

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 26 юли 2011 г.

Сладкиш ШОКОЛАДОВ ЕЛИКСИР

Този сладкиш е много бърз и е без яйца.
Става много сочен и има опасност да влезе в графата " любими".




ЗА БЛАТА:
1 ч. ч. кисело мляко
1 каф. л. сода или 1 бакпулвер
1 ч. ч. захар
2 с. л. какао
1 ч. ч. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
     Всичко се разбърква с дървена лъжица и се изсипва в намазана и набрашнена по- малка правоъгълна тавичка. Пече се на 180 градуса. Изважда се и се изчаква да изстине напълно, а през това време се кипва 
 ЗАЛИВКАТА: 
1 каф. ч. вода
7 с. л. захар / с връх/
2 с. л. какао
3. с. л. краве масло

НАЧИН НАПРИГОТВЯНЕ:
     Надупчете изстиналия сладкиш с вилица и го залейте с горещата заливка, като повдигате блата, за да се напои едновременно и отдолу.
Можете да го нарежете предварително, за да попие тя по- бързо.
Оставете сладкиша така около 1 час.
Нарежете на парчета/ ако все още не сте/, настържете нещо шоколадово отгоре / аз го правя и с десерт" Родопче"/ и поднесете с кафенце!!!!
От дозата се получават 12 парченца.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!!

                                         6 април 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар