Това бе обедното меню на 6 април 2011 г, което стъкмих ей така ... от подръчни материали :)...
По принцип го приготвям със заквасена сметана и топено сирене, но днес реших да пробвам пък така :) Бялото месо на едно пиле нарежете на хапки и сложете в тенджерка от йенско стъкло заедно с няколко нарязани картофа. Посолете и разбъркайте. В купа намачкайте около 100 гр сирене и разбъркайте с 3 с. л. кисело мляко, 1 с. л. маргарин/ масло/ , олио/ количеството е по ваша преценка/, черен пипер и девесил/ в случая е пресен/. Излейте соса върху картофите и месото, объркайте добре и печете в микровълнова фурна на максимална мощност на 4 пъти по 10 минути, като след всеки 10 минути изваждайте от фурната и разбърквайте манджата.
ИЗМИСЛЕН ВАРИАНТ ОТ МЕН И ДОСТА СПОЛУЧЛИВ!
С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)

Няма коментари:
Публикуване на коментар