НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
ТИКВИЧКИТЕ СЕ РЕЖАТ НА ФИЛИЙКИ И СЕ ПЕКАТ СЪС СОЛ И ОЛИО ВЪВ ФУРНА, КАТО СЕ РАЗБЪРКВАТ НЯКОЛКО ПЪТИ, ЗА ДА НЕ ЗАГОРЯТ. НЕ СЕ СИПВА ВОДА, ТЕ СИ ПУСКАТ. СЛЕД КАТО СЕ ИЗПЕКАТ ХУБАВО / БЕЗ ДА ИМА ТЕЧНОСТ В ТАВАТА/ СЕ ЗАЛИВАТ С 1 МАЙОНЕЗА, РАЗБИТА С 2 С. Л. КИСЕЛО МЛЯКО И ПОДПРАВЕНА С ЧЕСЪН. ОТГОРЕ СЕ ПОРЪСВАТ С МАГДАНОЗ.
С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар