Продукти : 500 г зрял фасул
250 г пушени гърди
1 по- голяма глава кромид лук
5 скилидки чесън
1с.л. мас / аз сложих 3 с. л. олио/
20 мл доматено пюре/ 2 домата от консерва/
сол
магданоз
Начин на приготвяне:Фасулът се накисва в студена вода от вечерта. На сутринта водата се изхвърля и се налива нова, пак студена. Посолява се. Фасулът се сварява и се отцежда. Отделно се сваряват пушените гърди, нарязани на кубчета. Отцеждат се и те и се прибавят към сварения фасул. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината. В запръжката се добавят счуканият чесън и доматеното пюре, разбито с малко вода. Запръжката се смесва с фасула и пушените гърди.
Ястието се слага на котлона да се задуши за 20мин., като се долива от бульона, в който са варени гърдите/до желаната гъстота/.
Готовото ястие се наръсва със ситно нарязан магданоз.
С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар