XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БОБ С ПУШЕНИ ГЪРДИ / по рецепта на Катя Стоянова от Нова Загора/

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 24 юли 2011 г.

БОБ С ПУШЕНИ ГЪРДИ / по рецепта на Катя Стоянова от Нова Загора/

Продукти : 500 г зрял фасул
250 г пушени гърди
1 по- голяма глава кромид лук
5 скилидки чесън
1с.л. мас / аз сложих 3 с. л. олио/
20 мл доматено пюре/ 2 домата от консерва/
сол
магданоз

Начин на приготвяне:Фасулът се накисва в студена вода от вечерта. На сутринта водата се изхвърля и се налива нова, пак студена. Посолява се. Фасулът се сварява и се отцежда. Отделно се сваряват пушените гърди, нарязани на кубчета. Отцеждат се и те и се прибавят към сварения фасул. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината. В запръжката се добавят счуканият чесън и доматеното пюре, разбито с малко вода. Запръжката се смесва с фасула и пушените гърди.
Ястието се слага на котлона да се задуши за 20мин., като се долива от бульона, в който са варени гърдите/до желаната гъстота/.
Готовото ястие се наръсва със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар