XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ НА БУТИЛКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 31 юли 2011 г.

ПИЛЕ НА БУТИЛКА

   По този начин пека пилетата, които украсявам за сватби.
Спокойно можете да си изпечете и вие за ваша консумация :).

    Измийте пилето,посолете го и го " нанижете" върху малка стъклена бутилка от натурален сок / напр. БББ/. Понякога става и върху лимонадено шише, стига да ви е по- висока  фурната на печката. В самата бутилка предварително налейте вода до половината. Ако имате бяло вино или бира- сипете малко и от тях. Така поставеното пиле сложете в тава, а на дъното и налейте малко вода , за да не загори тавата, когато от пилето започне да се стича мазнина. Изпечете го на толкова градуси, на колкото печете и по обикновен начин, но преди това му завържете краката и прикрепете крилцата  и кожата около шията с клечки за зъби.
Ако искате да го украсявате трябва да го изчакате да изстине много добре, че даже и да го сложите в хладилника за около 1 час .
     Понякога можете да си наредите един ред с картофки, които ще " оберат" мазнината и ще станат много вкусни :).

Изпеченото пиле се освобождава от бутилката чрез леко въртене на същата .


Я обърнете внимание на хрупкавите картофки отдолу! :)


29 юли 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар