XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЧУШКИ С ЖЪЛТ ДОМАТЕН СОС

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 25 септември 2011 г.

ЧУШКИ С ЖЪЛТ ДОМАТЕН СОС

Сосът е такъв, защото е от жълти домати :).

ПРОДУКТИ:
домати
чушки- червени и зелени
сол
олио
захар
чесън- по желание
магданоз
черен пипер
дафинов лист- по желание
/ Количеството и съотношението между домати и чушки е по желание/.
Подправките нека да бъдат по ваш вкус и преценка.

НАЧИН НАПРИГОТВЯНЕ:
Доматите се мелят с машинката , която маха люспите и семките.
Полученият сок се слага да се извари наполовина. Посолете го, добавете му захар и олио, за да се овкуси и запържи. Сложете черния пипер и дафиновия лист/ ако обичате тази подправка/.
Нарежете чушките на кръгчета.
 Пуснете ги в горещия доматен сос за не повече от 5 минути.
Отстранете от огъня и наръсете с нарязания магданоз.
Оставете да поизстине и налейте апетитката в бурканчета.
По желание във всяко едно бурканче можете да сложите по 2- 3 цели скилидки чесън.
Стерилизирайте 10 минути.

август 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар