XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СТРАХОТНА КРЕМ СУПА ОТ ТИКВИЧКИ И КАРТОФИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 9 септември 2011 г.

СТРАХОТНА КРЕМ СУПА ОТ ТИКВИЧКИ И КАРТОФИ

8 септември 2011 г


ПРОДУКТИ:



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме на кубчета картофите и тиквичките.
Нарязваме на ситно магданоза.
Варим до сваряване на картофите във вода, която да покрива с два пръста зеленчуците.

Пасираме. Добавяме солта и белия пипер.
Оставяме 10 мин. да поизстине и добавяме сметаната.
Разбъркваме и добавяме ситно нарязаните копър и магданоз.

Забележка: В 185 г. от супата се съдържа 1 въглехидратен и 1 блок мазнини.
2 В+М блока - 370 г. супа
3 В+М блока - 555 г. супа
4 В+М блока - 740 г. супа.
При този начин трябва да добавим за баланс съответното количество протеинови блокове.
около 500 г обелени тиквички
800 г обелени картофи
50 г заквасена сметана 20% / аз сложих 1 с. л. масло и 3 с. л. кисело мляко/
18 г сол
смлян бял пипер на вкус
1/2 вр. магданоз

Няма коментари:

Публикуване на коментар