XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПРОСЛОВУТИЯТ СЛАДКИШ С ВАФЛИ " БОРОВЕЦ"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 28 септември 2011 г.

ПРОСЛОВУТИЯТ СЛАДКИШ С ВАФЛИ " БОРОВЕЦ"

Доста време чаках да го направя, защото исках да е за по-специален повод.
Днес моята сестричка има рожден ден и прибирайки се от работа, го забърках веднага.
Често да си призная- не останах толкова очарована.
Получи се един сладък " кекс", не много бухнал, леко тестлив и наподобяващ щрудел или грис- халва. Нямаше я нормалната консистенция на сладкиш.
Та... набързо спретнах този вафлен сладкиш и тръгнах на празника на г- жа Милева :).



Рецептата взех от " Веселият готвач".

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. захар

2 ч.ч. брашно

1/2 ч.ч. олио

4 бр. шоколадови вафли / аз сложих 5 броя/

маргарин или масло за намазване/ ползвах масло/


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


С дървена лъжица разбърках захарта с олиото и киселото мляко.


Добавих брашното, предварително размесено на сухо със содата , а накрая сложих и настърганите 3 вафли "Боровец".


Изсипах сместа в намаслена и набрашнена разкопчаваща форма.







Изпекох сладкиша в предвалително загрята фурна на 200 градуса до готовност.



Обърнах го веднага и още топъл го намазах с 50 гр краве масло.


Поръсих го с останалите настъргани две вафли и го оставих да изстине:).



Ето и парче от него.





26 септември 2011 г


Няма коментари:

Публикуване на коментар