XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДОМАШНО ПИЛЕ НА ЛЮТИКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 25 септември 2011 г.

ДОМАШНО ПИЛЕ НА ЛЮТИКА

   Захранена съм с такова пиле и до ден днешен го правя и на моето семейство :).
Толкова е вкусно това ястие, че ако не сте го правили и решите да го опитате- няма да спрете да го приготвяте. Повярвайте ми!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 пиле
около 1 кг домати
около 1 кг чушки
няколко скилидки чесън
магданоз
сол
малко захар/ ако са по- кисели доматките/
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Моето пиленце беше домашно.
 Най- напред го сварих, защото е по- жилавко и надали щеше да се изпече добре.
Когато купувам от магазина или ги варя, или ги пека / всеки път различно, но печените са по- вкусни/.
Обезкостих  го.
Изпекох , обелих и нарязах чушките на парчета.
Нарязах доматите и ги изварих със сол и захар на вкус, като накрая им сипах олио, за да се позапържат.
Към тях добавих чушките и месото и ги запържих малко.
Накрая овкусих лютиката с накълцан чесън и нарязан магданоз, разбърках, оставих малко да поизстине и... СЕРВИРАХ! :)
Да ви е сладко!

август 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар