XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: НАРЯЗАНИ ЧУШКИ ЗА ГОТВЕНЕ ПРЕЗ ЗИМАТА :)

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 10 септември 2011 г.

НАРЯЗАНИ ЧУШКИ ЗА ГОТВЕНЕ ПРЕЗ ЗИМАТА :)

    Сигурна съм, че повечето от вас процедират като мен, но все пак ... за онези, които все още нямат навика да си прибират нарязани чушки във фризера, ето как ги съхранявам аз :).
   Ако имате пипер в двора и понякога забележине позасъхнали, много криви или слънчасали с петна чушки- откъснете ги. Ако пък не си произвеждате, а сте си купили от пазара и виждате, че започват да застаряват или да се развалят- изчистете читавото, нарежете го като за готвене, сложете ги в найлонова торбичка и ги приберете във фризера.
  Така през зимата ще имате пресни чушки с дъх на лято и ще се радвате на приятния им вкус във вашата гозба.
  По същия начин процедирам и с последните родили се в лехите, които бера в късната есен / върхарите/.

                                                            5 септември 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар