XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ КАША

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 2 септември 2011 г.

ПИЛЕ КАША

Ще напиша оригиналната рецепта, която намерих в нета, а в скоби ще посоча какво промених аз.



ПРОДУКТИ:
500 г. пилешко месо / аз не го мерих/
90 г. брашно
10 г. чисто краве масло
13 г. зехтин / не го ползвах, защото приготвих кашата с бульона от пилето, а в него има мазнина/

12 г. сол / сложих на вкус/
смлян бял пипер на вкус / нямах и затова сложих черен пипер/

2 с.л. кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварих месото в тенджера, отцедих го и го накъсах.
Брашното се препича на сух тиган на средна температура при непрекъснато бъркане.
Добавя се на части толкова студена вода, че да се получи хубава гладка каша/ аз добавях от бульона/.
Кашата трябва да бъде по-рядка, отколкото ни се иска, защото при изстиване се сгъстява доста.
Накрая се добавя маслото, солта и белия пипер и се разбърква.
Пилешкото месо се нарязва на малки парченца или просто се накълцва.
Задушава се с малко вода и като побелее се добавя зехтина.
Пържи се докато леко порозовее/ вече разбрахте, че аз го сварих и не го задушавах , нито запържвах/.
Месото се изсипва в кашата и се разбърква/ не смесих с кашата, защото съм В зоната:).
Разбива се киселото мляко и при почти изстинала каша се добавя като застройка.

Забележка: Когато се храним в Зоната, най-добре е месото да не смесва с кашата, за да може да се претегли точно.
1 балансиран хранителен блок се съдържа в 183 г. каша и 25 г. от месото.
2 блока - 366 г. каша и 50 г. месо
3 блока - 550 г. каша и 75 г. месо
4 блока - 730 г. каша и 100 г. месо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар