XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: НЕВЕРОЯТЕН КОНФИТЮР ОТ СМОКИНИ И СИНИ СЛИВИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 24 септември 2011 г.

НЕВЕРОЯТЕН КОНФИТЮР ОТ СМОКИНИ И СИНИ СЛИВИ

     Такава комбинация не бях правила, но понеже имам смокини, а в същото време в хладилника се подвизаваха 1 кг сини сливи си рекох, че е време да видя какво ще се получи.
  Вече знам, че догодина/ ако съм жива и здрава/ ще си направя отново и в по- голямо количество, защото се хареса на всички у дома.
ПРОДУКТИ:
1 кг смокини
1 кг сини сливи
1 кг захар
щипка лимонена киселина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смокините и сливите смлях със ситната решетка на машинката за мелене на месо, изсипах ги в тава и към тях прибавих захарта. Разбърках добре.

Изпекох конфитюра във фурната на максимална мощност до готовност като периодично отварях и разбърквах сместа.
Преди да го извадя, сложих лимонената киселина, разбърках и оставих да се поохлади.
Насипах го в сухи бурканчета  и го стерилизирах само 5 минути за капачката.
Опитате тази комбинация, много е сполучлива ! :)

22 септември 2011 г
                 

1 коментар: