XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: АПЕТИТКА ОТ ДОМАТЕН СОК И ЛЮТИ ЧУШЛЕТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 23 август 2011 г.

АПЕТИТКА ОТ ДОМАТЕН СОК И ЛЮТИ ЧУШЛЕТА

      Същата съм правила преди години, но  не беше с доматен сок, а със смлени домати, но преди няколко дни Анета Русева ме подсети, че мога да си направя и с фин сок от моите доматки :) .
Продуктите са като нейните, но количеството на овкусителите е много различно.
                                                    ПРОДУКТИ:
1. 5 литра прясно изцеден доматен сок / получавам го с помощта на машинката, която маха люспи и семки/
1 каф. ч. захар
1/ 3  каф. ч. оцет
1 каф. ч. олио
2 с. л. сол/ все пак опитвайте според вашия вкус/
1 ч. л. черен пипер
2 дафинови листа
двадесетина скилидки чесън
около 300 г чушлета
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Доматеният сок се слага да заври заедно с олиото, захарта, солта и оцета. 
Разбърквате често.
Ври до желаната от вас гъстота, след което пускате чушленцата докато леко омекнат.
По желание можете да уплътните консистенцията на апетитката с натурално пшенично нишесте или с малко брашно.
Лично аз го правя.
Прибавете подправките / без чесъна/ и нарязания магданоз и отстранете от котлона.
Разпределете апетитката в бурканчета. Трябва да се стремите във всяко едно да слагате почти по еднакъв брой чушлета . Пуснете във всяко едно и по 2- 3 скилидки чесън, разрязани на две по дължина
. Затворете бурканите и ги стерилизирайте в продължение на 10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар