XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: Вкусна лютичка С ПЕЧЕНИ ЧУШКИ, ЯЙЦА И КИСЕЛО МЛЯКО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 3 август 2011 г.

Вкусна лютичка С ПЕЧЕНИ ЧУШКИ, ЯЙЦА И КИСЕЛО МЛЯКО

   Какво е да си омесил топъл домашен хлебец, а да нямаш лютичка, в която да си топнеш залчетата благо и после да си оближеш пръстите?!!? 
  Ами.... ето я и нея до самуна хляб , а диетите ще са все ОТ УТРЕ :) ...
И за да е от вкусна по- вкусна, нека да е в калената паница на баба и скълцана с кълцалото. А тази паница е в наследство още на Митко от баба му / лека и пръст/, която не познавам, но за нея знам, че е била главен готвач в единия от някогашните Червенобрежки ресторанти. Някога, преди доста години...
    Та... за лютичката...
     Нарязах и скълцах много добре 1 малка главичка кромид лук с малко сол, а след нея и десетина опечени и нарязани чушки.

Сложих и 4 сварени и нарязани яйца. Скълцах и тях. Накрая добавих и няколко лъжици квасено мляко, още малко солчица и магданоз за вкус. Не сложих олио, но може. Вие си я направете така, както предпочитате.
Между другото, улучила се е и люта чушчица, та лютичката даже поналютва :).
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Иииииииииии, да си топнете със залче хлебец :) !!!

                                              3 август 2011 г
   
   

4 коментара:

  1. Изглежда много вкусно и е чудесно за сезона.
    Особено с току-що изпечен хляб :)

    Поздрави от Ловеч,
    Илиана

    ОтговорИзтриване
  2. О, даа, обожавам такива гозбички- хем леки, хем вкусни, хем здравословни, ама ако са без хлебец :). Но що пък, толкова ли е вредно да си отчупиш някое и друго залче?!! :) Поздрави, Илиана! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ах върнах се назад в годините с тези лютики, само че ние ги правихме с домашна кокошка, печен пипер, домат и много чесън. И разбира се содената питка на баба.

    ОтговорИзтриване
  4. Да, Зори, и ние правим такава лютика и наричаме ястието ПИЛЕ НА ЛЮТИКА. Невероятно е! :)

    ОтговорИзтриване