XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СОЛЕНА ТОРТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 5 август 2011 г.

СОЛЕНА ТОРТА

    Тази вечер моята дъщеря откликна на поканата от родителите на нейния приятел и отиде при тях на вечеря, но понеже не обичам никъде да ходя с празни ръце реших, че трябва да спретна нещо, което тя да сложи на масата на домакините. Помислих набързо и с Кристинка се спряхме на тази солена торта  с преобладаващи КАРТОФИ в блата.


ПРОДУКТИ:
1, 5 кг картофи
200 г шпек салам
5 кисели краставички
около 30 г краве масло
1 каф. чашка прясно мляко
сол на вкус
черен пипер

За украса: 1 майонеза, продукти по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
   Действахме двете с щерката :). Обелихме картофите, нарязахме ги на едри парчета, сложихме ги в тенджерата под налягане, сипахме вода да потънат, посолихме ги и ги сложихме да се варят. След като " зашумяха" ги варихме 10 минути. Още топли ги намачках с прибора за мачкане от кухненския набор като слагах по малко от маслото и млякото. Криси наряза краставичките и колбаса на много дребни кубчета и ги сложи в картофената смес.
Обърках добре всичко 

и  направих блат в разкопчаващата се форма за торти, като предварително намазах стената и с масло. Приплесках го добре и го прибрах в хладилника за около 1 час, за да се стегне.

   Разкопчах обръча, извадих блата внимателно , намазах го с майонезата от всякъде и украсих тортата така, както виждате. В случая за украса използвах колбас, кисели краставички, настърган кашкавал, нарязани яйца, парченца червена чушка, маслини, магданоз.
Получи се красива солена торта. Дано да са я харесали :)!

                                                5 август 2011 г
           

Няма коментари:

Публикуване на коментар