XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ГЮЗЛЕМИ / изключително вкусниии ПЪРЖЕНИ БАНИЧКИ..../

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

сряда, 17 август 2011 г.

ГЮЗЛЕМИ / изключително вкусниии ПЪРЖЕНИ БАНИЧКИ..../

    Преди време ги срещнах в нета и ги направих. Страшно много ми харесаха. След това други жени да качват други варианти на гюзлеми. Не знам името вярно ли е, но .... така ги намерих. Можете да ме поправите, за което няма да се сърдя.
ПРОДУКТИ:
200 мл вода
1 яйце
1 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 ч. л  сол
около 600- 700 гр брашно
200 гр.сирене
/ без мая, нито сода/


 Разделете го на 10 топки.
 Всяка една разточете, намажете с олио и ги наложете една върху друга. Оставете ги да престоят така около 1 час.
След това разточете една голяма кора, върху нея натрошете  сиренето и завийте на руло.
Нарежете  рулото на парчета.
Обърнете всяко парче с плънката нагоре, като всяко едно притиснете внимателно, за да не изпада сиренето/ а то задължително трябва да е добре узряло и твърдо/. Леко разточете или разплескайте с ръце / с блажни ръце/ .
 Изпържете ги в олио от двете страни.
Получават се невероятно вкусни и хрупкави ПЪРЖЕНИ БАНИЧКИ !

Първата снимка е на гюзлемите, които за първи път правих у дома, а следващите / поетапните/ са от онзи ден, когато бях при родителите си и там ги направих за тях:).

Няма коментари:

Публикуване на коментар